Lehevaatamisi kokku

27.7.13

Vesivärava burger viib keele alla

Vesivärava Grill asu Kadriorus
aadressil Vesivärava 42
Eile sai huvi pärast jalutatud Kadriorgu ja külastatud sellist söögikohta nagu Vesivärava Grill. Põhjuks selleks oli väga lihtne. Nimelt ilmus hiljuti Postimehe Tallinn City veebilehel artikkel, kus tunti huvi parima burgerikoha vastu Tallinnas. Lausa sajad kommentaarid artikli all kiitsid sellist kohta nagu Vesivärava Grill. Minule tuli see tõtt öelda üllatusena, sest varasemalt polnud ma taolisest kohast kuulnudki.

Nimetatud koha puhul kiideti head maitset ja värskeid naturaalseid tooraineid, mis soetatakse iga päeva hommikul. Samas hoiatati krõbedate hindade ja pikkade järjekordade eest. Juba puhtalt huvi pärast tekkis soov sinna minna, et vaadata kas kogu see kiidulaul on ka õigustatud. Niisiis seadsin sammud Kadrioru poole.

Leiab kiiresti ülesse ning menüü on rikkalik
Antud kohta ei ole tegelikult sugugi raske leida. Vesivärava Grill asub Vesivärava 42, Kadrioru staadioni vastas üle tee, jalutades hakkab antud koht hästi silma. Kohale jõudes nägin, et kommentaarid pole liialdanud. Tubli kümme inimest ootas järjekorras oma burgerit ja teised kümme nosisid kättesaadud rooga laua ääres, seega on tegemist suhteliselt populaarse kohaga. Hinnakiri ei ole kirves, kuid see ei ole ka odav lõbu. Burgerite hinnad ulatuvad 3.50-st 7.90-ni, valikus on umbes kümme burgerit. Burgereid leiab sealt igale maitsele ning mida hinnakirjas edasi, seda uhkemaks läheb sisu. Ise otsustasin võtta klassikalise juustuburgeri "Classic" mis tundus olema riskivaba valik, arvestades, et ma pole selles kohas varem näinud. Tellimuse sisseandmisel pannakse kirja ka nimi, et pärast saaks kutsuda sind burgerile järele. Ooteaeg on vähemalt 10 minutit, see on kirjas ka menüü allosas.

Värske tooraine, kuid võib ilma jääda
Et aega kiiremini surnuks lüüa, võib vaadata, kuidas burgerid valmivad. Vesivärava burgerid küpsetatakse valmis külastajate silme all õues värskest tooraines. See on ka saladus nende burgerite hea maitse taga. Värsked toorained tähendavad aga ka seda, et õhtusel ajal võite oma burgerist ilma jääda, kuna selle koha kreedo on mitte varuda toiduaineid ette, et säilitada oma toodangu värskus ja hea maitse.
Nii ka mina seal siis aega sisustasingi ja vaatasin, kuidas suured kotletid küpsevad. Ah jaa, see on hea koht ära mainida, et burgeri vahele pandav kotlet on seal kaks-kolm korda paksem kui Hesburgeris või McDonaldsis, juba ainuüksi see õigustab kõrgemat küsitavat hinda. Igal juhul saab antud koha burgerist kõhu vaevata täis. Enne, kui järjekord jõudis minuni, sai burgeri kätte hea hulk inimesi, inimesed on nõus päris pikalt ootama, et selle koha burgerit saada.

Burger hea, kiitus kokale
Lõpuks sain minagi oma burgeri kätte. Burger oli nii suur, et mul oli tõsiseid raskusi, et seda mõlemalt poolt haugata, kuid toime ma tulin. Lisaks kohalikule kotletile sisaldas juustuburger juustuviilu (kuidas siis muidu), tomatit, lehtsalatit, punast sibulat ja ketšupit. Kogu kooslus oli suurepärane. Lisaks sellele, et burger oli väga maitsev, oli ta ka mahlane. Seda toon esile seetõttu, et liha teiste kiirtoidukohtade burgerites kipub üsna kuivaks jääma. Nii mahlaka suutäie kõrvale pole jook isegi hädavajalik, saab ka ilma hakkama.
Pärast burgeri lõpetamist jõudsin veendumusele, et kiitus antud koha suhtes on õigustatud. Kuna ma jäin sööduga väga rahule, siis tundsin endal lasuvat kohustust ka mõned kiitussõnad öelda. Seetõttu käisingi enne lahkumist veel kassaluugi juurest läbi, et anda edasi kiidusõnad burgeri eest. Paistis, et minu komplimendist oldi positiivselt üllatatud.

Kuigi kiirtoidu propageerimine ei ole päris õige, siis ütlen, et kes õhtul liikumas läbi Kadrioru ja keda nälg näpistab, siis seda kohta karta ei tasu ja võib julgesti läbi astuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar